Empon Liikennetempaus 27.-29.10.2005

Turun Sanomien artikkeli Ajassa osastolla 27.10.2005 täällä.

"Näe ja näy liikenteessä" kurssi 27.10.2005 oli osa Empon liikennetempausta.

Kuusiston koulun rehtorin Seppo Aarnion ja Kaarinan Autokoulun kouluttajan Hemmo Sankarin ideoima kurssi koostui teoriatunnista ja käytännön ajoharjoituksista Piikkiön Raadelmassa olevalla radalla. Radalla olivat kouluttajina mukana myös Anna-Liisa, Johannes ja Matias Sankari. Kurssille osallistui kymmenkunta perhettä, ja lisäksi Sankari piti teoriatunnin vielä koko koulun väelle seuraavana aamuna.

Kaarinan Autokoulun Hemmo Sankari kertoi mukaansatempaavasti pimeässä näkemisestä ja näkymisestä. Liikenteessä kunnon heijastin on välttämätön varuste jalankulkijalle ja myös pyörän heijastimien ja valojen pitää olla kunnossa.
Autoilevat äiskät ja iskät kuuntelivat tarkkaavaisesti, kun Sankari kertoi, miten valoja vaihdellaan oikeaoppisesti ohitus- ja kohtaamistilanteissa. Kokeneillekin kuskeille valkeni monta uutta asiaa.
Emilia Siintola selvittää yhdessä Hemmo Sankarin kanssa, onko pyörässä kaikki tarvittavat heijastimet ja valot.

Raadelman radalla lapset saivat toimia katsastusmiehinä eli tarkastaa autojen valot. Suurin osa autoista meni kirkkaasti läpi, mutta kyllä pieniä puutteitakin löytyi.


If lahjoitti turvallisuusvarusteita

Pekka Kaukonen Ifin Kaarinan myyntikonttorista luovuttaa heijastimet ja liivit. Vastaanottamassa Seppo Aarnio koulun ja vanhempainyhdistyksen sekä Lea Heinonen-Eerola EOKY:n edustajana.

Kuusiston koko kouluväki odottaa Hemmo Sankarin esityksen alkamista.

Teksti Lea Heinonen-Eerola, kuvat Toni Toivonen ja Lea Heinonen-Eerola.

Empon Liikennetempaus nuokkarilla ja kentällä 29.10.2005.

Empon liikennetempauksesta kirjoittivat näyttävästi sekä Turun Sanomat että Kaarina-lehti.

Turun Sanomien artikkeli Kotimaa osastolla 30.10.2005 täällä.
Kaarina-lehden artikkeli 09.11.2005 täällä.

© Empon Omakotiyhdistys ry